Formål

Denne del af hjemmesiden er oprettet for at lodde stemningen blandt spillemænd om der er et ønske eller behov for at oprette en hjemmeside hvor en stor mænge dansk spillemands musik er tilgængelig på noder.

I så fald bør det efter min mening være i et format der let kan downloades og vise på ens PC, MAC, iPad eller en hvilken som helst anden platform og enhver bør også kunne skrive og uploade melodier automatisk.

Download bør vær gratis og frit tilgængelig (dette indebærer at ophavsrettigheder er tilgodeset) samt at man bør kunne redigere i det med et gratis program eller i det mindste et billigt program.

Jeg har fundet frem til et system der er meget udbredt på internettet til udbredelse af især folkemusik, dette system (eller standard) hedder ABC-notation (ABC nodeskrivnings standard) og på internettet er der i ti tusindvis af noder gratis tilgængelig så hvorfor skal vore danske spillemands melodier ikke også være der?

Viser der sig et ønske om en sådan hjemmeside vil det i så fald være ønskeligt med tilkendegivelser fra personer der kunne give en hjælpende hånd, dels med at redigere og vedligeholde siden samt indskrive noder.

På siden noder har jeg lagt nogle filer med noder i ABC formater til fri download og jeg vil løbende udvide disse med flere melodier.
Comments